Translate

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Λύθηκε η συνεργασία Αστέρα - Starwood


- H συμφωνία συνεργασίας είχε υπογραφεί το 2006
Την άμεση διακοπή της συνεργασίας του εμβληματικού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, με την διεθνή αλυσίδα STARWOOD, αποφάσισε πριν από λίγα λεπτά η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας. 
Εντός των αμέσως προσεχών ωρών θα υπάρξει και η σχετική γνωστοποίηση στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. 
Η γενική συνέλευση αποφάσισε ότι η διοίκηση της εταιρίας, όσο και ο μεγαλομέτοχος Εθνική Τράπεζα, θα συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του συγκροτήματος, εγγυόμενοι την παροχή των υψηλών ποιοτικά υπηρεσιών που προσφέρει παραδοσιακά ο Αστέρας στους υψηλούς προσκεκλημένους του. 
 Και βέβαια η εξέλιξη αυτή δεν σχετίζεται με την διαδικασία ιδιωτικοποίησης του συγκροτήματος που προχωρά κανονικά και μάλιστα με επιταχυνόμενους ρυθμούς.

Αναζητήσαμε λόγω της σοβαρότητας του θέματος τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χρόνη Γριβέα, ο οποίος αρνήθηκε ευγενικά να σχολιάσει την εξέλιξη, τονίζοντας αφενός ότι λόγω του γεγονότος οτι η ΑΣΤΗΡ ΑΕ είναι εισηγμένη, θα πρέπει να προηγηθούν οι ανακοινώσεις στο Χ.Α.Α. και αφετέρου ότι η όλη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Ωστόσο υπογράμμισε τη δέσμευση της διοίκησης για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πελάτες. Και βέβαια δεν παρέλειψε να σημειώσει την πολιτική συνέπειας και συνεργασίας με τους εργαζόμενους του Αστέρα.

Το ιστορικό
Η Starwood είχε αναλάβει επίσημα τη διαχείριση του συγκροτήματος την 1η Ιουλίου 2006. Η αρχική συμφωνία προέβλεπε τη μετονομασία του ξενοδοχείο Αρίων σε Arion Hotel and Villas, a Luxury Collection Resort, και του ξενοδοχείου Ναυσικά σε The Westin Nafsika Hotel. Το ξενοδοχείο Αφροδίτη προεβλέπετο ότι θα υποστεί εκτεταμένη ανακαίνιση του ώστε να μετατραπεί σε W Hotel σε συνδυασμό με το διάσημο Bliss spa, κα΄τι που δεν έγινε. 
Σημειώνεται ότι η συμφωνία με τη Starwood Hotels & Resortsήταν η κατάληξη ενός διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή εξειδικευμένου διαχειριστή πολυτελών ξενοδοχείων.

Πάντως στην διάρκεια της συνεργασίας αρκετές φορές  η ρήξη αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Η διοίκηση Ταμβακάκη είχε αναζητήσει τρόπους διακοπής της συνεργασίας, χωρίς ωστόσο αυτή τελικά να επέλθει όπως έγινε σήμερα.

Μεταξύ των θεμάτων τριβής ήταν η διαχείριση του συγκροτήματος, καθώς και η αμοιβή της διαχειρίστριας.  Η αμοιβή της διαχειρίστριας Starwood περιελάμβανε αμοιβή για τη χρήση των διακριτικών τίτλων και αμοιβή υψηλής απόδοσης που υπολογίζετο επί του καθαρού λειτουργικού αποτελέσματος του ξενοδοχείου. 

Μόλις μάθουμε κάτι άλλο θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου