Translate

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Άνοδος του «οδοντιατρικού τουρισμού» στην Ελλάδα

DENTALΤα πρώτα βήματα κάνει στην Ελλάδα το δημοφιλέστερο είδος ιατρικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, ο «οδοντιατρικός τουρισμός», ο οποίος αφορά το ένα τέταρτο των ανθρώπων που ταξιδεύουν για να συνδυάσουν διακοπές με θεραπεία.
Με όπλα το διάσημο τουριστικό προϊόν της, η Ελλάδα γίνεται πόλος έλξης για ανθρώπους που ζουν σε χώρες με πανάκριβες οδοντιατρικές υπηρεσίες, όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία.
Το 2013 έφυγε από την κατηγορία «λοιπές χώρες» και έφτασε στη 18η θέση, ενώ σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Διεθνούς Επιθεώρησης Ιατρικού Τουρισμού, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις 15 χώρες οι οποίες αναμένεται να εμφανίσουν αλματώδη ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού την επόμενη πενταετία.
«Η Ελλάδα έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις χώρες που την ανταγωνίζονται στον τομέα του οδοντιατρικού τουρισμού», αναφέρει ο επικεφαλής της εταιρείας Dental Holidays Σταύρος Μαραβέγιας και συμπληρώνει: «Χώρες όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, η Τυνησία και το Μαρόκο οι οποίες είναι πολύ υποδεέστερες επιστημονικά. Από την άλλη υπερέχουμε τουριστικά σε σύγκριση με χώρες όπως η Σλοβενία και η Κροατία».
Όπως εξηγεί, το 80% των επισκεπτών έρχονται στην Ελλάδα για να κάνουν εργασίες προσθετικής όπως τα εμφυτεύματα και οι γέφυρες, αφού η διαφορά των τιμών είναι τεράστια.
«Πέρυσι το καλοκαίρι είχαν έρθει στην Κεφαλλονιά περίπου 30 άνθρωποι από τις ΗΠΑ. Ο υποψήφιος επισκέπτης στέλνει μια πανοραμική ακτινογραφία στόματος η οποία αξιολογείται από την ομάδα των οδοντιάτρων. Εμείς του απαντούμε τι πρέπει να γίνει και τον ενημερώνουμε για το κόστος. Αν συμφωνήσει και στον αριθμό των ημερών που θα απαιτηθούν για τη θεραπεία κανονίζουμε την ημερομηνία άφιξης και αναχώρησής του», εξηγεί.
Οι στατιστικές δείχνουν ότι κάθε άνθρωπος που επισκέπτεται μια χώρα για οδοντιατρικό τουρισμό δαπανά κατά μέσον όρο 2.500 – 3.500 ευρώ μόνο για τη θεραπεία ή τις εργασίες προσθετικής, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για επισκέπτες υψηλού βιοτικού επιπέδου.
Πηγή: www.ethnos.gr
Ολόκληρο το άρθρο του Στέλιου Βογιατζάκη:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63994644

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου