Translate

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014


Για εγγραφές και πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας
στο +30 210 41 20 313 ή στο mail carierra@xinispirea.gr .


Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Θαλάσσια υπηρεσία και στα ελληνόκτητα πλοία υπό ξένη σημαία

Θαλάσσια υπηρεσία και στα ελληνόκτητα πλοία υπό ξένη σημαία: Θαλάσσια υπηρεσία και στα ελληνόκτητα πλοία υπό ξένη σημαία
Τέλος στο ελβετικό τραπεζικό απόρρητο
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Καθοριστικό βήμα για την πάταξη της φοροδιαφυγής σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί η δέσμευση που ανέλαβε χθες η Ελβετία να εφαρμόσει τη διεθνή συμφωνία του ΟΟΣΑ για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών περί τραπεζικών λογαριασμών, καταργώντας ουσιαστικά το τραπεζικό της απόρρητο που είχε γίνει συνώνυμο της αλπικής χώρας. Η συμφωνία, στην οποία προσεχώρησε παράλληλα χθες και η Σιγκαπούρη, δεσμεύει τις 47 χώρες που την έχουν υπογράψει σε ανταλλαγή αναλυτικών στοιχείων για τραπεζικούς λογαριασμούς, μερίσματα, τόκους, κέρδη από πωλήσεις ή άλλα έσοδα από την κατοχή εταιρειών.

Οπως σχολίασε ο Πασκάλ Σεντ Αμάνς, στέλεχος του ΟΟΣΑ επί θεμάτων φορολογίας, «οι κυβερνήσεις μπορούν να υπολογίζουν εφεξής τους φόρους που τους οφείλουν όσοι πίστευαν πως μπορούσαν να κρυφτούν πίσω από ξένες νομοθεσίες». Από πέρυσι σημαντική μερίδα από τις 300 ελβετικές τράπεζες έχουν δηλώσει πρόθυμες να συνεργαστούν με τις αμερικανικές αρχές για να διευκολύνουν τον εντοπισμό των πλούσιων Αμερικανών φοροφυγάδων. Οπως, μάλιστα, έσπευσε να σχολιάσει η Ενωση Ελβετικών Τραπεζών, η προσχώρηση της Ελβετίας στη συμφωνία, σχεδιαζόταν εδώ και ένα έτος και δεν θα αποτελέσει έκπληξη για τις ελβετικές τράπεζες, που «είναι πρόθυμες να υιοθετήσουν την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών εφόσον η ενημέρωση θα χρησιμοποιείται μόνον για φορολογικούς σκοπούς».

Οι διεθνείς πιέσεις που έχει υποστεί η Ελβετία τα τελευταία χρόνια και τα δυσθεώρητα πρόστιμα που έχουν αναγκαστεί να καταβάλουν στις αμερικανικές αρχές ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζές της έχουν οδηγήσει σε μείωση κατά τουλάχιστον 25% των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζονται. Η χώρα παραμένει, όμως, το μεγαλύτερο offshore χρηματοπιστωτικό κέντρο με περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων. Την ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η Σιγκαπούρη που, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες του 2013 ενδέχεται να την εκτοπίσει από την πρώτη θέση καθώς δεν έχει πληγεί από τις πιέσεις για διαφάνεια, ενώ μπορεί να αντλεί πάντα πελατεία από τις χώρες Ασίας-Ειρηνικού και τη Μέση Ανατολή. Ανάμεσα στις χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία του ΟΟΣΑ συγκαταλέγονται εκτός από τα 34 μέλη του και ορισμένοι από τους πλέον γνωστούς φορολογικούς παραδείσους όπως οι Νήσοι Κεϊμάν και το Τζέρσεϊ. Εκτιμάται, έτσι, πως όσοι φορολογικοί παράδεισοι επιμένουν να μη συνεργάζονται θα υποστούν εντονότερες πιέσεις εφεξής. Ηδη οι χώρες του G20 έχουν εκφράσει την πρόθεση να επιβάλουν κυρώσεις κατά χωρών που αρνούνται να συνεργασθούν.

Ορισμένοι κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών έχουν μεταφέρει τα κεφάλαιά τους στους εναπομείναντες φορολογικούς παραδείσους όπως ο Παναμάς και το Ντουμπάι. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσβλέπουν, πάντως, στον επαναπατρισμό δισεκατομμυρίων ευρώ ως αποτέλεσμα της πάταξης της φοροδιαφυγής. Ηδη εξετάζουν σειρά ειδικών μηχανισμών που θα διευκολύνουν όσους φορολογούμενους δεν έχουν συμμορφωθεί να «επανορθώσουν» για το κακό παρελθόν τους. Η Βρετανία, για παράδειγμα, έχει συνάψει με το Λιχτενστάιν συμφωνία που προβλέπει τη μείωση των προστίμων για τους κατόχους λογαριασμών σε offshore χρηματοπιστωτικά κέντρα. Μέσω του μηχανισμού αυτού έχει ήδη κατορθώσει να αντλήσει φορολογικά έσοδα της τάξης του ενός δισ. στερλινών, ποσό αντίστοιχο των 1,21 δισ. ευρώ.

Η δήλωση συμμετοχής στη συμφωνία του ΟΟΣΑ δεν έχει θέσει, βέβαια, ακριβές χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της. Τον Μάρτιο, πάντως, όσες χώρες είχαν ήδη υπογράψει υποσχέθηκαν να προχωρήσουν άμεσα στην εφαρμογή της θέτοντας τον Σεπτέμβριο του 2017 ως προθεσμία για την ενημέρωση των κρατικών αρχών σχετικά με τα στοιχεία των επενδυτών που θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν από τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους. Τον Οκτώβριο θα υπογράψουν, άλλωστε, τη συμφωνία Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία, οι πέντε χώρες που πήραν τη σκυτάλη από τις ΗΠΑ επεκτείνοντας στην Ευρώπη το αίτημα για διαφάνεια στον τραπεζικό τομέα.
Έντυπη

Τρίτη 6 Μαΐου 2014



Κλείστε ραντεβού σήμερα και χάστε τα περιττά κιλά!.
ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ 
τηλ. 210 4120 313 και 210 4120 714

Αντώνης Ρέμος: Κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτομαι πόσο δίκιο έχει ο Σφακιανάκης"!

5/5/14
ΔΗΛΩΣΗ - ΒΟΜΒΑ από τον Αντώνη Ρέμο:  
Τι έγινε και ο δημοφιλής τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος είπε: «Κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτομαι πόσο δίκιο έχει ο Σφακιανάκης»; 

Ο Αντώνης Ρέμος θύμωσε με την αστυνομία της Χαλκιδικής που, μετά από καταγγελίες κατοίκων, ζήτησαν να κλείσει η μουσική στα εγκαίνια πεντάστερου ξενοδοχείου της περιοχής και να διακοπεί το μουσικό πρόγραμμα του οποίου ηγείτο 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο τραγουδιστής δήλωσε από τη σκηνή: «Αυτή είναι η Ελλάδα μας. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στη Χαλκιδική. Να έρχεται η αστυνομία στις 12 και να μας λένε να κλείσει η μουσική. Κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτομαι ότι δίκαιο έχει ο Σφακιανάκης. Αυτά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν».


πηγή
- See more at: http://www.hellas-now.com/2014/05/blog-post_1882.html#sthash.zL3jhOQG.dpuf

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Η φωτογραφία του National Geographic, που συγκίνησε την παγκόσμια κοινή γνώμη - Ο γιατρός που ξαγρύπνησε δίπλα στον ασθενή του μετά από 23 ώρες εγχείρησης

5/5/14
polish 
Το 1987, ο φωτογράφος Τζέιμς Στάνφιλντ βρισκόταν στην Πολωνία και έψαχνε να βρει την τέλεια φωτογραφία, που θα απεικόνιζε την παρακμή του ιατρικού τομέα της χώρας. Έκανε βόλτες στο νοσοκομείο, μέχρι που εντόπισε τα ανήσυχα μάτια ενός καρδιολόγου. 

Τον έλεγαν Ζμπινιέβ Ρελίγκα και ήταν ο άνθρωπος που έκανε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στη χώρα, το 1985. Είχε σπουδάσει στο εξωτερικό, όπου δούλευε για πολλά χρόνια, πριν επιστρέψει στην Πολωνία, για να αναλάβει τη διεύθυνση της καρδιοχειργουργικής κλινικής στο Zabrze. 

Στις 4 Αυγούστου του 1987, ο Ρελίγκα τηλεφώνησε στον ασθενή του, Ταντέους Ζίτκεβιτς και τον ενημέρωσε ότι βρέθηκε η καρδιά που περίμεναν. Ο Ζίτκεβιτς ήταν 61 χρονών και κανείς γιατρός δεν δεχόταν να τον εγχειρήσει, μέχρι τον Ρελίγκα. Ο κίνδυνος ήταν μεγάλος λόγω της ηλικίας του και δεν υπήρχαν πολλές ελπίδες ανάρρωσης. Ο Ρελίγκα διαφώνησε και τον Αύγουστο του ’87, έσωσε τη ζωή του Ζίτκεβιτς. Ο Ρελίγκα, το 2004.

Ο Ρελίγκα, το 2004
Χειρουργούσε για 23 ώρες, όταν τον εντόπισε ο φωτογράφος Στάνφιλντ. Ο βοηθός του κοιμόταν στη γωνία του δωματίου. Ο Ρελίγκα όμως, έμεινε ξύπνιος και παρακολουθούσε την πορεία του Ζίτκεβιτς, στο μόνιτορ της περασμένης δεκαετίας που τους παρείχε η πολωνική κυβέρνηση.

Την επόμενη μέρα, ο ασθενής Ζίτκεβιτς ξύπνησε και αισθανόταν περδίκι. Η καρδιά χτυπούσε και ο γιατρός Ρελίγκα είχε ολοκληρώσει με επιτυχία τη δεύτερη μεταμόσχευση καρδιάς στην Πολωνία. Η φωτογραφία του Στάνφιλντ κατέληξε στο περιοδικό National Geographic και έγινε μία απ’ τις διασημότερες εικόνες στον κόσμο. 

Ο Ρελίγκα συνέχισε την πορεία του, πρώτα ως καθηγητής και έπειτα ως Υπουργός Υγείας στις κυβερνήσεις του Καζιμίεριτς Μαρτσίνκεβιτς, το 2005 και του Γιροσλάβ Κατζίνσκι, το 2006. Ο Ζίτκεβιτς, μετά τη μεταμόσχευση, επέστρεψε στη δουλειά του ως καθηγητής Ιστορίας και αποφάσισε να αποκτήσει επιτέλους δίπλωμα οδήγησης. Στα 61 του χρόνια, ξεκινούσε τη ζωή του για δεύτερη φορά.

Ο Ζίτκεβιτς με τη φωτογραφία του Στάνφιλντ 
Το 2009, ο γιατρός που του έσωσε τη ζωή, πέθανε από καρκίνο στους πνεύμονες. Ο 70χρονος Ρελίγκα ήταν μανιακός καπνιστής επί 50 χρόνια. Ο Ζίτκεβιτς, σε ηλικία 83 ετών, παρευρέθηκε στην κηδεία, όπως και ο φωτογράφος Στάνφιλντ. Αργότερα, ο Ζίτκεβιτς φωτογραφήθηκε να κρατάει τη διάσημη φωτογραφία, όπου ο συγχωρεμένος γιατρός ξαγρυπνούσε δίπλα στο κρεβάτι του. Ο Ζίτκεβιτς είναι 88 χρονών, ζει στη Βαρσοβία και ίδρυσε το Σύνδεσμο Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς, προς τιμήν της περιπέτειάς που έζησε.... 

Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/o-giatros-pou-xagripnise-dipla-ston-astheni-tou-meta-apo-23-ores-egchirisis-i-fotografia-tou-life-pou-sigkinise-tin-pagkosmia-kini-gnomi/
Το 2009, ο γιατρός που του έσωσε τη ζωή, πέθανε από καρκίνο στους πνεύμονες. Ο 70χρονος Ρελίγκα ήταν μανιακός καπνιστής επί 50 χρόνια. Ο Ζίτκεβιτς, σε ηλικία 83 ετών, παρευρέθηκε στην κηδεία, όπως και ο φωτογράφος Στάνφιλντ. Αργότερα, ο Ζίτκεβιτς φωτογραφήθηκε να κρατάει τη διάσημη φωτογραφία, όπου ο συγχωρεμένος γιατρός ξαγρυπνούσε δίπλα στο κρεβάτι του. Ο Ζίτκεβιτς είναι 88 χρονών, ζει στη Βαρσοβία και ίδρυσε το Σύνδεσμο Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς, προς τιμήν της περιπέτειάς που έζησε.

πηγή
- See more at: http://www.hellas-now.com/2014/05/national-geographic-23.html#sthash.MhdmuBRr.dpuf